"BRZO ĆE PUĆI": Eldin i Almin priznali lažnu dojavu o bombi u Vrhovnom sudu FBiH

Prihvaćen Sporazum o priznanju krivice,

  • Hronika

  • 30. Nov. 2022  

  • 0

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Eldina Kuku i Almina Osmanovića zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Osuđeni su na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci. Optuženi se terete da su 5. jula 2022. godine u 10 sati i 50 minuta iz automobila, vozeći se naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH. Dakle, optuženi Osmanović pozvao je na broj “122” i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a KS, rekao: “Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!”, i prekinuo telefonski poziv.

Nakon toga su optuženi zajedno uništili mobilni telefon i SIM karticu. Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 7. jula su pronašli i uhapsili Kuku i Osmanovića. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...