SVO LICEMJERSTVO VUČIĆEVOG REŽIMA: Da li će Vulinova policija tući i Milicu, partnerku Ane Brnabić

Brnabić je na današnjem sastanku sa evropskim zvaničnicima jasno rekla – šetnje u okviru Europridea će biti.

  • Regija

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 0

Nakon današnjeg sastanka između predstavnika Evropske unije i kabineta predsjednice Vlade Srbije postignut dogovor da će se Europride šetnja održati. Uprkos najavama da će partnerka premijerke Srbije Milica Đurić učestvovati u šetnji, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin upozorio je da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će "striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova".

Da li to znači da će Vulinova policija krenuti i na partnerku premijerke Srbije, piše Nova.rs.

Kako je Nova.rs pisala, Brnabić je na današnjem sastanku sa evropskim zvaničnicima jasno rekla – šetnje u okviru Europridea će biti.

Brnabić je dodala i da će današnjoj šetnji prisustvovati njena partnerka Milica, ali ona neće, jer će se “zalagati da svi budu bezbjedni”.

S druge strane, Vulin se oglušio o Brnabićkine navode, te se u zvaničnom saopćenju MUP-a izričito navodi da “nedozvoljene šetnje neće biti”.

“Kao što je saopćeno od Ministarstva unutrašnjih poslova i potvrđeno od Upravnog suda, neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbjednosti bilo koga. Prema svakom ko bude kršio javni red i mir, biće primjenjena sva zakonom dozvoljena sredstva”, izjavio je Vulin.

Svega nekoliko sati prije šetnje u okviru Europridea, tenzije ne prestaju, a protivnici ovog događaja okupljeni su od prijepodnevnih sati. Do nekoliko incidenata je veš došlo –  bacanje flaše na novinare, privođenja, pesničenja, posjedovanje hladnog oružja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...