PRIVEDENE 64 OSOBE, POVRIJEĐENO DESET POLICAJACA: Premijerka Brnabić - "Ja sam rekla u Beogradu će svi biti bezbjedni"

(...) i u Beogradu će svi uvek biti bezbjedni".

  • Regija

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 2

Na skupovima u Beogradu danas su privedene 64 osobe, došlo je do dva veća incidenta, a povrijeđeno je deset, od 5.200 angažovanih policajaca, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu su danas održani Europraid šetnja i skup protivnika šetnje, koji su izazvali nekoliko incidenata u gradu, a prije podne je bila održana i promocija najmlađih oficira Vojske Srbije i šou vožnja bolida formule 1.

Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je do većih incidenata došlo na Slaviji i u Karađorđevom parku, ali da je policija brzo suzbila te incidente.

Premijerka Srbije izrazila je zahvalnost velikoj većini građana jer su pokazali toleranciju i razumijevanje i bavili se važnijim stvarima od Europraida, kao i policiji i Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) jer su omogućili da Beograd danas bude siguran grad.

"Ja sam rekla u Beogradu će svi biti bezbjedni i u Beogradu će svi uvijek biti bezbjedni", poručila je Brnabić.

Ocjenila je da broj incidenata i osoba koje su učestvovale u njemu nije bio veliki.

Europraid šetnja odigrala se na kraćoj ruti nego što je planirano, ali bez velikih incidenata.

Jake policijske snage s opremom za razbijanje demonstracija i dalje su prisutne na ulicama Beograda, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...