INFO IZ LONDONA: Odgođen sastanak britanske premijerke Truss i američkog predsjednika Bidena

Sahrana kraljice u ponedjeljak će biti jedan od najvećih diplomatskih događaja posljednjih godina, a očekuje se da će joj prisustvovati oko 500 šefova država i stranih zvanica.

  • Evropa

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 0

Planirani sastanak između premijerke Velike Britanije Liz Truss i američkog predsjednika Joea Bidena odgođen je poslije sahrane kraljice Elizabete II, saopštio je u subotu Downing Street.

Iz kabineta britanske premijerke saopšteno je da će bilateralni susret između Truss i Bidena biti održan u srijedu u Generalnoj skupštini UN-a.

Smatra se da bi održavanje sastanka nakon perioda nacionalne žalosti u Velikoj Britaniji omogućilo šire diskusije.

Sahrana kraljice u ponedjeljak će biti jedan od najvećih diplomatskih događaja posljednjih godina, a očekuje se da će joj prisustvovati oko 500 šefova država i stranih zvanica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...