DOK RUSKI VOJNICI BJEŽE, LUKAŠENKO OTVORENO PRIJETI: "Ukrajina će biti sravnjena sa zemljom. Kolaps Ukrajine je već počeo..."

Lukašenko je to izjavio pred okupljenima na domoljubnoj tribini Ovo je naša povijest povodom Dana narodnog jedinstva.

  • Svijet

  • 18. Sep. 2022  

  • 4

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da SAD gura Europu prema oružanom sukobu s Rusijom i Ukrajinom s ciljem slabljenja Rusije i uništenja Bjelorusije. Lukašenko je to izjavio pred okupljenima na domoljubnoj tribini Ovo je naša povijest povodom Dana narodnog jedinstva.

"Sjedinjene Države guraju Europu u vojni sukob s Rusijom na teritoriju Ukrajine. Ne skrivaju svoje planove. Ugovori su sklopljeni za godine koje dolaze. Cilj je oslabiti Rusiju i uništiti Bjelorusiju.

Ukrajina će biti sravnjena sa zemljom. Kolaps Ukrajine je već počeo. Poljski, litvanski i latvijski političari, očito, naivno očekuju da će se cjenkati za svoju budućnost u novoj geopolitičkoj realnosti", rekao je Lukašenko, piše ruska prorežimska novinska agencija TASS.

Lukašenko kaže da te zemlje ponavljaju istu grešku s početka 40-ih godina prošlog stoljeća. Upitao je sjeća li se ko "čizme fašističke Njemačke i Hitlera".

"Vodstvo Poljske tada je puzalo više nego iko drugi. I do čega je to dovelo? Početkom septembra, u samo dvije sedmice, Poljska je prestala postojati. Šteta je što naši susjedi nisu naučili lekcije iz povijesti", kazao je predsjednik Bjelorusije, piše TASS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...