"JADNA NAŠA DJECA...": Oglasio se otac Srbina koji je ubio suprugu u Švicarskoj, porodica mu nije došla na SAHRANU

Stravičan zločin dogodio se 8. septembra u Cirihu u porodičnoj kući.

  • Hronika

  • 18. Sep. 2022  18. Sep. 2022

  • 0

Otac Srbina (57) koji je u Švicarskoj ubio svoju suprugu (54) i teško ranio svog zeta (36), a potom presudio sebi, ispričao je da niko nije ni slutio da će doći do tragedije.

"Ovakvo zlo niko od nas nije mogao ni da sanja", priča nesretni čovjek, koji sa suprugom živi u selu kod Ćuprije.

Kako dodaje, on i supruga nisu bili na sahrani svom sinu i ubijenoj snahi, jer su njih dvoje pokopani u Švicarskoj.

Podsjetimo, stravičan zločin dogodio se 8. septembra u Cirihu u porodičnoj kući.

"Moj sin i snaha su sahranjeni, a zet je izašao iz bolnice. Nama ne pada na pamet šta se dogodilo i zašto je pucao. Oni su bili jedna divna i skladna porodica, nikada se pred nama nisu pokoškali ni posvađali. Jadna naša djeca", rekao je otac, grcajući u suzama.

Prije oca, javila se i majka Srbina, koja nije imala snage da priča za medije, ali je kroz suze potvrdila da je u pitanju njen sin. Samo je izustila: "To su moja djeca".

Vriska i galama

Kako su za Švicarske medije isporičale komšije svemu je prethodila svađa.

"Oko 21 sat začuli smo vrisku i galamu, a potom se čulo i nekoliko pucnjeva. U tom momentu nismo ni znali šta se događa, ali sigurno je bilo četiri ili pet hitaca iz vatrenog oružja, a ubrzo je stigla i policija", ispričale su komšije za Blik.

Kako je objasnio izvor iz istrage, Srbin je prvo ubio suprugu.

"Ispostavilo se da je on prvo ubio svoju ženu, a potom ranio muža njihove kćerke. Kada je shvatio šta je uradio, pucao je u sebe. Hitna pomoć je odmah došla i prevezla dvojicu ranjenih u bolnicu, ali je stariji muškarac preminuo, dok je mlađi morao odmah na operaciju", rekao je izvor švicarskih medija.

Kako je jedna od njegovih kćerki rekla za švicarske medije, kobnog dana ništa nije ukazivalo na tragediju.

"Svi smo bili kod kuće, provodili smo vrijeme zajedno. Nešto se dogodilo, ne mogu to da objasnim, moj otac kao da je izgubio razum, a mi smo ostali bez najmilijih. Sva sreća pa je zet uspio da izvuče sestru i djecu na sigurno, a poslije toga se sakrio", ispričala je kćerka, koja je i očevidac porodične tragedije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...