MINISTRICA TURKOVIĆ U LONDONU: U ime Bosne i Hercegovine izrazila saučešće kralju Charlesu, uputila poziv...

Tokom prijema, Turković je razgovarala sa brojnim svjetskim liderima uključujući i Emmanuela Macrona, predsjednika Francuske.

  • Društvo

  • 19. Sep. 2022  

  • 1

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković prisustvovala je sinoć prijemu u Buckinghamskoj palači povodom ispraćaja preminule britanske kraljice Elizabete II. Tom prilikom susrela se i izrazila saučešće u ime Bosne i Hercegovine Kralju Charlesu III.

Turković je također uputila poziv Charlesu III da ponovo posjeti BiH.

Izrazila je saučešće i Catherini, princezi od Walesa, odnosno, Kate Middleton. Na prijemu su prisustvovali suvereni, predsjednici i premijeri, te ministri država iz cijelog svijeta.

Tokom prijema, Turković je razgovarala sa brojnim svjetskim liderima uključujući i Emmanuela Macrona, predsjednika Francuske.

Turković se jučer upisala i u knjigu žalosti te odala počast danas u ime Bosne i Hercegovine preminuloj Kraljici Elizabeti II u mimohodu Westminsterskoj palači u Londonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...