AKO NASTAVE HLADNI DANI: Sarajevske Toplane otkrile hoće li uključivati grijanje prije početka sezone

Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo od četvrtka, 22. septembra počinje sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu ukoliko nas niske temperatre nastave pratiti u naredna dva dana.

  • Vijesti

  • 20. Sep. 2022  

  • 0

Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo od četvrtka, 22. septembra počinje sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu ukoliko nas niske temperatre nastave pratiti u naredna dva dana.

Njihovo obavještenje prenosimo u cijelosti:

"Obavještavamo korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su KJKP 'Toplane – Sarajevo' d.o.o. spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2022/2023. godinu.

Naime, u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije 'KJKP Toplane-Sarajevo' d.o.o trebaju da budu tehnički spremna do 20.septembra tekuće godine. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP 'Toplane - Sarajevo' će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo, što znači da ukoliko se nastavi ovaj trend temperatura KJKP 'Toplane - Sarajevo' će dana 22.09.2022. godine, krenuti sa zagrijavanjem stambenih i poslovnih jedinica.

Želimo istaći da što se tiče Toplana Sarajevo građani nemaju razloga za zabrinutost, kao i to da ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im pružamo i kako bi sezonu 2022/2023. godine učinili što uspješnijom", saopćeno je iz Toplana.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati jedan od telefonskih brojeva službi koji su navedeni na poleđini računa - Informacije korisnicima usluga ili putem web stranice KJKP Toplane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...