BIVŠI AMBASADOR HRVATSKE U MOSKVI ŠOKIRAO SVE: „Moguće je da Putin više i nije predsjednik…“

-Mislim da su već neko vrijeme mnoge noći u Kremlju burne zbog toga što ta specijalna vojna operacija koja je zamišljena kao Blitzkrieg čiji rezultat je trebala biti ekspresna smjena ukrajinske vlasti, Blitzkrieg nije uspio. Od tog trena u Kremlju je burno", kaže Kovačević.

  • Regija

  • 21. Sep. 2022  

  • 2

Sinoć je odgođen iznenada najavljen govor Vladimira Putina. Isti bi se trebao održati jutros. Iako su se pojavile informacije da će se govor održati oko 7 sati ujutro, to se još nije dogodilo.

Sugerira li ovakva najava obraćanja naciji, pa odgoda govora - haos u Kremlju? Za RTL Direkt je sve komentirao bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji, Božo Kovačević.

"Kad je stigla vijest o odgodi njegovog nastupa, odmah su se pojavile spekulacije o mogućim razlozima odgode. Jedan od mogućih razloga je taj da on više nije predsjednik", kaže Kovačević.

"Najava pa odgoda govori to da on nema sve pod apsolutnom kontrolom, a dosad je uspijevao stvoriti dojam da sve što se događa u Rusiji ovisi o njemu. Na koncu, ovaj rat u Ukrajini smatra se Putinovim ratom, ali i poraz u Ukrajini smatrat će se Putinovim porazom, a to on želi na svaki način izbjeći.

Mislim da su već neko vrijeme mnoge noći u Kremlju burne zbog toga što ta specijalna vojna operacija koja je zamišljena kao Blitzkrieg čiji rezultat je trebala biti ekspresna smjena ukrajinske vlasti, Blitzkrieg nije uspio. Od tog trena u Kremlju je burno", kaže Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...