SERGEJ ŠOJGU ŠOKIRAO SVIJET: "Pozvat ćemo 300.000 rezervista u Ukrajinu, borimo se protiv cijelog Zapada..."

Šojgu je na taj način obmanuo naciju, ali i cijelu svjetsku javnost.

  • Svijet

  • 21. Sep. 2022  21. Sep. 2022

  • 5

Nakon Vladimira Putina, javnosti se obratio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu koji je komentirao uvođenje djelomične mobilizacije.

On je kazao da je Rusija izgubila 5.937 ljudi u “specijalnoj vojnoj operaciji”, prenosi RIA Novosti.

Šojgu je na taj način obmanuo naciju ali i svjetsku javnost.

Naime, kako tvrde ukrajinski Glavni stožer ali i zapadni obavještajci, Rusija je od početka agresije na Ukrajinu izgubila više od 50.000 vojnika.

"Mi se ne borimo protiv Ukrajine nego protiv cijelog Zapada", rekao je. Dodao je da će oko 300.000 rezervista biti pozvano u Ukrajinu.

Šojgu je rekao da u Ukrajini ratuje više od 1000 zapadnih plaćenika. Dodao je i da ih je 2000 ubijeno. Dodaje da je u dosadašnjem ratu poginulo 100.000 ukrajinskih vojnika, pola vojske, kazao je.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...