BISERA TURKOVIĆ O ZAKONU KOJI JE USVOJIO KONGRES SAD-a: Ovo je vjetar u leđa BiH

Sve ono što je posljednjih mjeseci bilo na udaru - institucije BiH, napredak, reforme i ljudska prava i jednakost svih građana, predstavlja crvenu liniju odbrane. Bosna i Hercegovina može ići samo naprijed!

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2022  

  • 3

Zakon koji je sinoć, na inicijativu kongresmenke Ann Wagner, usvojio Predstavnički dom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država još jednom potvrđuje ključnu ulogu ove zakonodavne institucije u jačanju američke uloge i podrške Bosni i Hercegovini, istakla je Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH.

"Ključne poruke su jačanje države, njene funkcionalnosti, reforme u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, sankcioniranje korupcije i podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ovo je vjetar u leđa borbi za kandidatski status Bosne i Hercegovine za Evropsku uniju i napredak ka NATO savezu", navela je Turković te istakla: 

"Sve ono što je posljednjih mjeseci bilo na udaru - institucije BiH, napredak, reforme i ljudska prava i jednakost svih građana, predstavlja crvenu liniju odbrane. Bosna i Hercegovina može ići samo naprijed!

Poruke iz Kongresa su snažna podrška u pravom trenutku. Treba biti posebno zahvalan kongresmenki Wagner i brojnim prijateljima u Kongresu SAD, ali i bh. zajednici i pojedincima u SAD koji neumorno rade za Bosnu i Hercegovinu!"

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...