ISTRAGA PORODIČNOG BIZNISA: Protiv Trumpa i njegove djece podignuta tužba za prevaru

Trump i njegova djeca, Donald Trump Jr., Eric Trump i Ivanka Trump, navedeni su kao optuženici u tužbi. 

  • Svijet

  • 21. Sep. 2022  21. Sep. 2022

  • 0

Doonald Trump i troje njegove djece optuženi su za prevaru nakon istrage njihovog porodični biznisa. Glavni državni odvjetnik New Yorka podnio je danas opsežnu tužbu protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, troje njegove odrasle djece i Trumpove organizacije, navodeći da su bili uključeni u opsežnu prevaru koja je trajala više od decenije, a kojom se bivši predsjednik koristio kako bi se obogatio, javlja  CNN.

U tužbi koja je napisana na više od 200 stranica državna tužiteljica Letitia James, demokratkinja, tvrdi da su prevarom obuhvaćeni svi aspekti Trumpovog poslovanja, uključujući nekretnine i terene za golf. Prema tužbi, Trumpova organizacija prevarila je zajmodavce, osiguravatelje i porezne vlasti napuhavanjem vrijednosti njegove imovine koristeći pogrešne procjene.

Trump i njegova djeca, Donald Trump Jr., Eric Trump Ivanka Trump, navedeni su kao optuženici u tužbi. 

Allen Weisselberg, bivši finansijski direktor Trumpove organizacije, i Jeff McConney, još jedan dugogodišnji direktor te kompanije, također su spomenuti u tužbi, prenosi Index.hr. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...