GLUMICA BELMA LIZDE-KURT OŠTRO O POTEZU NAŠE STRANKE: Ćudićevoj se dopala ideja da njen muž bude direktor SARTR-a

Dodala je da je pročitala "rješenja" Naše stranke za Kanton Sarajevo. Smatra da je riječ o "čistoj ublehi" i kvazi-intelektualcima, kvazi-umjetnicima i kvazi-profesorima.

  • Kultura

  • 22. Sep. 2022  

  • 0

Glumica Belma Lizde - Kurt kritikovala je Našu stranku zbog smjene njenog supruga, reditelja Aleša Kurta s pozicije direktora Sarajevskog ratnog teatra.

"Povremeno mi zapnu za oko kritike oko političke kampanje, te SDA, NIP, SBB pa i SDP! Svi *upci, moroni, lopovi, itd. Pa dobro, to znamo! Valjda nismo toliko glupi, ali niko, baš niko ne kritikuje ovu stranku za našu zemlju. Pod motom: moja, tvoja, naša zemlja! Evo malo da pogledamo redoslijed: ako misle na dobro građana, onda ne bi trebali staviti na prvo mjesto 'moja', jer je malo neprimjereno. Valjda na prvo mjesto treba biti 'vaša', jer želimo da vama bude dobro, bolje, najbolje! (građanima, a ne političarima)", započela je.

Dodala je da je pročitala "rješenja" Naše stranke za Kanton Sarajevo. Smatra da je riječ o "čistoj ublehi" i kvazi-intelektualcima, kvazi-umjetnicima i kvazi-profesorima.

"Što bi moja jedna poznanica rekla, bave se stvarima kojima se bave nevladine organizacije. Tačno tako! Meni se sve čini da je pakt između stranaka odavno sklopljen, niko ne dira goruća pitanja, neka se sve uruši, propadne, jee do kraja. Svaka stranka svoje pjesmice gudi pa budale će se već nakačiti. Da imamo imalo mozga, ne bi oni nama odavno gudili. Da se malo vratim na ovu nam kvazi-urbanu stranku; kažu rade po principima odgovornog upravljanja i transparentnosti, bore se protiv korupcije, bla, bla, bla", navela je.

Zatim je objasnila kako je izgledala smjena Aleša Kurta s pozicije direktora SARTR-a. Napisala je da je oboreni izvještaj o radu najprije prošao sve instance i bio označen kao "usvojen". Na skupštini je ova odluka trebala biti ozvaničena.

"Ide poziv, otvorena linija Sabina Ćudić - Damir Marjanović, traži se ruka da obori izvještaj. I nađoše tu neku ruku. Nije se radilo dobro, sve je to uredu. Ima li neko obrazloženje, šta to nije bilo dobro - šutnja, muk, ignorancija. Izgleda da se Sabini dopala pomisao da joj muž bude isto neka pozicija pa se sjetila da bi moglo to biti to. Direktor SARTR-a. Juuupi! Ali nema bh. državljanstvo! Aju, ne leži vraže, šta ćemo sad? Ima neko drugi. Maja Salkić. Ne znam šta bih za nju rekla, osim što baš voli da radi. O'ma je oprala SARTR. Doslovno! To me podsjeća na jedan period kad se u Pozorištu mladih, odakle ja dolazim, počelo baviti formom. A suština!? A teatar?! A umjetnost!?", upitala je.

Treba dodati da Ukaj ipak ima bh. državljanstvo, koje je dobio nakon 12 godina borbe s institucijama u BiH.

"Dobro, vratimo se na Aleša Kurta. Dakle, čovjek smijenjen, nije dobro radio. Ok! Jako su se žalili ovi glumci/ce, čak su ga pokušali i fizički napasti. Poletio preko stola Alban Ukaj da ga bije. Kako Aleš dolazi iz jedne porodice Kurt-Idrizović, pretpostavljam da mu je bilo neprijatno zbog njih pa je izignorisao cijelu stvar", dodala je.

Spomenula je i da je u februaru ove godine u SARTR-u izašao konkurs za novog direktora, otprilike tri mjeseca prije obaranja izvještaja na skupštini.

"Ako su već bili nezadovoljni Alešovim radom, zašto nisu stavili svog direktora? Mislim, oborili su izvještaj za 2021. godinu. U februaru su već znali da Aleš nije dobro vodio SARTR. Mogli su to hladno napraviti, jer Alban i Maja svakako imaju političko zaleđe. Ne može im niko ništa. Ovaj ima ambicioznu ženu, ova ima porodične prijatelje, sve samo vrh političke elite. U šta upru prstom, to će i dobiti! Ali u februaru još nisu znali da je SARTR dobio više od pola miliona KM od Kreativne Evrope. Ovdje ću stati. Laku vam nóc, mirno spavajte, idu izbori, mi imamo izbora!", zaključila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...