SJAJNA GESTA JUSUFA NURKIĆA: Žena iz Vlasenice će zahvaljujući našem košarkašu imati mirniju zimu

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić napravio je sjajan gest pomogavši starici Svetlani Alić, koja teško živi nakon smrti svog supruga Ibrahima sa kojim je u braku bila od 1975. godine.

  • Društvo

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 0

Organizacija koja se bavi dobrotvornim radom pomozi.ba danas je objavila da je Nurkić platio postavljanje nove stolarije Svetlani koja inače živi u Vlasenici, zbog čega će njeni izdaci za grijanje u zimskim mjesecima biti neuporedivo manji.

"Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno dijete koje je preminulo, a prije nepune dvije godine umro je i njen Ibrahim.

Svetlana je ostala sama bez ikakvih primanja, a teško bi preživjela bez Ibrahimovih bratični koje joj svakodnevno pomažu.Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani. Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi širom BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve", naveli su iz ove organizacije.  

Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno...

Objavljuje Pomozi.baČetvrtak, 22. rujna 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...