SELEKTOR GORAN LOJO NAKON TEŠKOG PORAZA ZMAJICA: Kina je bolja ekipa od naše i ja im čestitam, kada smo vidjeli da smo izgubili...

Selektor Goran Lojo je prvo čestitao pobjedu ekipi Kine, a nakon toga prokomentirao meč sa bh. košarkašicama.

  • Sport

  • 23. Sep. 2022  

  • 0

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je težak poraz od reprezentacije Kine rezultatom 98:51 na Svjetskom prvenstvu u Sydneyu u Australiji. Selektor Goran Lojo i košarkašica Anđela Delić osvrnuli su se na ovaj meč na press konferenciji.

Anđela Delić je rekla da su bh. igračice bile svjesne koliko je Kina jaka i dobra košarkaška reprezentacija te da su odličnu igru pokazale danas na terenu.

“Međutim, mislim da smo ovu igru počele bolje nego onu jučer sa Portorikom, ali to nije bilo dovoljno jer su košarkašice Kine kaznile svaku našu grešku koju smo napravile, a mi, s druge strane, nismo uspjele zaustaviti nijednu njihovu dobru akciju. Mislim da nas je to koštalo poraza”, kazala je ona.

Selektor Goran Lojo je prvo čestitao pobjedu ekipi Kine, a nakon toga prokomentirao meč sa bh. košarkašicama.

“Zaslužile su pobjedu. Mi smo igrali prvu i sredinu druge četvrtine ovog meča sa više energije nego jučer, međutim, Kina je veoma dominantna i mi jednostavno nismo mogli uzvratiti kako smo trebali. U drugom poluvremenu napravljena je evidentno velika razlika i kada smo vidjeli da smo izgubili igru, onda smo svim košarkašicama dali priliku da zaigraju jer sutra je novi dan i čeka nas meč sa reprezentacijom Južne Koreje. Ponavljam, Kina je bolja ekipa od naše i još jednom im čestitam”, zaključio je Lojo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...