PROCURIO VIDEO IZ CENTRA ZA REGRUTACIJU: "Zašto vrištite kao neke ženskice? Dvije sedmice obuke i letite!"

‘Zašto vrištite kao nekakve ženskice? Začepite usta i ponašajte se kako treba! Zašto se vi derete? Zašto se TI dereš?‘, kaže iznervirani oficir.

  • Evropa

  • 23. Sep. 2022  23. Sep. 2022

  • 6

Pojavio se još jedan video koji pokazuje kako doista izgleda novačenje u Rusiji nakon proglašenja djelimične mobilizacije. U neimenovanom ruskom gradu mobilizirane muškarce su okupili u dvorani kako bi im objasnili kako će teći daljnji postupak.

Budući vojnici često su povicima prekidali vojnog dužnosnika koji je stajao pred njima na pozornici i pokušavao im nešto reći.

‘Zašto vrištite kao nekakve ženskice? Začepite usta i ponašajte se kako treba! Zašto se vi derete? Zašto se TI dereš?‘, kaže iznervirani oficir.

‘Prestanite se derati i dajte mu da govori‘, kaže drugi oficir pokušavajući smiriti gomilu budućih ratnika.

‘Pokušavam vam reći, ali mi ne dopuštate nego se derete‘, kaže prvi časnik i teatralno skoči s pozornice pred novake.

‘Kažem vam da ste svi vi sada vojnici. To je to. Igra je gotova. Svi ste sada u vojsci. Tri dana ste ovdje, a onda letite, pa onda još dvije sedmice obuke‘, kaže oficir.

‘Popunjavamo jedinice. Plata će vam biti kao za ugovornog vojnika, oficira ili podoficira, ovisno o vašem rangu. (Primat ćete) platu za borce ili platu za one koji imaju veteranski status do kraja specijalne vojne operacije, a zatim se vraćate kući. Ima li pitanja?‘, kazao je oficir.

Nakon toga slijedi komešanje, a neko iz publike postavlja pitanje šta će se dogoditi s njihovim radnim mjestima.

‘Niko vam neće dati otkaz na poslu. Vaše radno mjesto i vaš posao su sigurni‘, uvjerava ih oficir.

Video je objavljen na društvenoj mreži Twitter, a ispod snimke uslijedili su brojni kmentari.

‘Ah, slatko. Pa oni misle da će se vratiti‘, kaže jedan komentator.

‘Bit će u vojsci do kraja ‘specijalne vojne operacije‘? Znači - zauvijek‘, kazao je drugi.

‘Moral ovih vojnika je stvarno na visini‘, komentirao je treći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...