"NE ŽELIM DA UBIJAM SVOJE LJUDE": Ruski reper izvršio samoubistvo da bi izbjegao regrutaciju

Izvršio samoubistvo u južnom ruskom gradu Кrasnodaru.

  • Svijet

  • 01. Okt. 2022  01. Okt. 2022

  • 0

Ruski reper se ubio kako bi izbjegao regrutaciju da se bori u Ukrajini usred djelimične mobilizacije ruske vojske, dok hiljade muškaraca, žena i djece bježe preko granice u susjedne zemlje.

Vjeruje se da je Ivan Vitalijevič Petunjin, koji je nosio umjetničko ime Walkie, danas izvršio samoubistvo u južnom ruskom gradu Кrasnodaru.

Njegovo tijelo pronađeno je u blizini višespratnice u Кongresnoj ulici nakon što je 27-godišnji muzičar snimio video poruku objavljenu na njegovom Telegram kanalu u kojoj je rekao da ne želi da ubija za bilo kakve ideale i da "nije spreman da ubija svoje ljude".

Petunjin, koji je ranije služio u ruskoj vojsci i liječio se u duševnoj bolnici, rekao je svojim obožavaocima: "Ako gledate ovaj video, onda ja više nisam živ. Grijeh ubistva ne mogu da stavim na dušu i ne želim. Nisam spreman da ubijam za bilo kakve ideale".

Također se činilo da se plaši da bi ruska djelimična mobilizacija uskoro mogla da se pretvori u potpuni vojni rok, usred tvrdnji da Moskva planira da pozove milion ljudi.

Više od 194.000 ruskih državljana pobjeglo je u susjednu Gruziju, sa kojom je Rusija ratovala 2008., zatim u Kazahstan i Finsku, a to se desilo otkako je najavljena djelimična mobilizacija rezervista da pojačaju svoje trupe u Ukrajini.

U drastičnijim slučajevima, ruski muškarci su pribjegli lomljenju udova kako bi izbjegli da budu pozvani, a pomenuti reper je navodno zbog ovoga sebi oduzeo život.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...