SEZONA JE MANDARINA: Evo za šta su sve dobre

Ako ih jedete svakodnevno, velika je vjerovatnost da ćete izgubiti i koji kilogram viška.

  • Zdravlje

  • 23. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 0

Mandarine pripadaju skupini citrusa, kao i naranče i klementine, a potječu iz jugoistočne Azije te se na našim područjima uzgajaju tek od 19. stoljeća.

Jesen je teško zamisliti bez ovoga voća, a zbog njenih koristi trebali bismo je svakako konzumirati. Odličan je izvor vitamina C, koji je važan za imunitet tijela i borbu protiv sezonskih bolesti, čije simptome ublažava i ubrzava oporavak. Ako ih jedete svakodnevno, velika je vjerovatnost da ćete izgubiti i koji kilogram viška.

Mandarine obiluju vlaknima, a imaju vrlo malo kalorija. Držat će vas sitima, a pritom neće debljati. Mandarina je i dobar izvor kalija, koji snižava krvni tlak, uravnotežuje ritam srca i čuva zdravlje kardiovaskularnog sustava, piše 24sata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...