DELEGAT SDP-a U PARLAMENTU FBiH ANER ŽULJEVIĆ OPTUŽIO VLADU ZA PLJAČKU: "Na svakom paketu socijalne pomoći najugroženijim građanima ukrali su..."

Žuljević je izračunao da kompletan paket u maloprodaji vrijedi 158,70 KM.

  • Mini market

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 5

Delegat SDP-a u Parlamentu Federacije BiH Aner Žuljević izračunao je vrijednost paketa i otvoreno optužio aktuelnu Vladu Federacije BiH da je na svakom paketu socijalne pomoći "ukrala" 340 od zapravo 500 KM koliko bi trebali vrijediti ovi paketi.

Naime, premijer Federacije BiH Fadil Novalić javno je obećao pakete socijalne pomoći za više od deset hiljada socijalno ugroženih porodica u vrijednosti od 500 KM.

alt

(Paket pomoći koju je Vlada FBiH pripremila za najugroženije kategorije)

"Sramotno se kasnilo u realizaciji, jer lažu kako kažu da nisu imali kartonskih kutija, očigledno je bezobzirna vlast željela da paketi našim sugrađanima dođu što bliže danu izbora. Podlo i nehumano", rekao je Žuljević.

Žuljević je izračunao da kompletan paket u maloprodaji vrijedi 158,70 KM.

"Vlast je očigledno odlučila 'maznuti' i na socijalno ugroženim po 341,30 KM na jednom paketu. Nažalost, izgleda da je nekim sugrađanima nestao i planirani deterdžent iz paketa. Kako sve na kraju izgleda, krali su na paketima, a izgleda i iz paketa.
Nadležni organi su na potezu", poručio je Žuljević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...