SA KRALJEVSKIH DVORA: Porodica objavila fotografiju nadgrobnog spomenika kraljice Elizabete II (FOTO)

Kraljevska porodica objavila je fotografiju nadgrobne ploče kraljice Elizabete II, koja je, nakon više od 70 godina provedenih na britanskom tronu, preminula 8. septembra 2022. godine.

  • Šareni svijet

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 0

Na fotografiji koju su objavili na Twitteru vidi se kako je Elizabetino ime urezano u kamen iznad imena njenog muža, princa Phillipa koji je preminuo prošle godine.

“Nakon sprovoda Njezinog Veličanstva kraljice Elizabete, u memorijalnoj kapeli kralja George VI. postavljen je nadgrobni spomenik. Memorijalna kapela kralja Georgea VI. nalazi se unutar zidova kapele sv. Jurja u Windsoru”, napisali su.

U istoj grobnici počivaju i kraljičini roditelji, njezin otac, kralj George VI i kraljica majka, prenosi N1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...