GLASINE SE BRZO ŠIRE: Je li u Kini u toku vojni puč, a predsjednik Xi Jinping u kućnom pritvoru? Informaciju je prenijelo...

(...) više svjetskih medija.

  • Svijet

  • 25. Sep. 2022  25. Sep. 2022

  • 6

Situacija u Kini i status njenog predsjednika Xi Jinpinga postali su jedna od najpopularnijih tema na Twitteru uslijed nepotkrijepljenih izvještaja da je on u kućnom pritvoru i da je u Kini u toku vojni puč.

Ovu informaciju prenijelo je i više svjetskih medija.

Newsweek piše da su Xi i fraza #ChinaCoup postali popularni na društvenim mrežama nakon što su desetine hiljada korisnika proširile nepotvrđene glasine da je predsjednika privela i svrgnula Narodnooslobodilačka armija Kine.

Internet je prepun izvještaja koji govore da se „nešto dešava“ u Kini, a nagađanja ljudi variraju od političkog ili vojnog udara protiv predsjednika Xi Jinpinga do potencijalnih vojnih aktivnosti u zapadnoj Kini, prenosi outlookindia.com.

Dokazi koji se navode za takva nagađanja uključuju izvještaje o otkazanim putničkim letovima u dijelovima Kine kao i snimke navodno vojnih vozila koja se kreću ka glavnom gradu Pekingu.

(Danas) 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...