ANALIZA REUFA BAJROVIĆA: Željko profitira od Denisovih grešaka, u žestokom su takmičenju

Ostalo je još pet dana da se Bećirović pokuša "izvaditi", kaže Reuf Bajrović.

  • Politika

  • 26. Sep. 2022  

  • 7

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, komentarisao je prvu televizijsku debatu kandidata za Predsjedništvo BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Podsjetimo, kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović napustio je debatu na N1 televiziji jer se kandidat SDA, Bakir Izetbegović nije pojavio. Nakon toga debata je održana na Federalnoj televiziji, a prisustvovala su sva tri kandidata: Bakir Izetbegović, Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić.

- Najgora posljedica dvije debate po Denisa je to što je od izbora napravio referendum o sebi. Cilj njegove kampanje je bio da on ne bude tema nego Bakir - mišljenja je Bajrović.

Navodi da je ostalo još pet dana da se Bećirović pokuša "izvaditi", ali da su šanse za preokret "jako male jer su stotine hiljada gledale debate".

- Svašta se još može reći o ovoj izuzetno čudnoj kampanji, ali sačekaćemo iduću nedjelju naveče za puni uvid. Ono što se može zaključiti nakon tri puna dana od druge debate je da Željko (Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda op.a) profitira od Denisovih grešaka. To pokazuje da njih dvojica dijele biračko tijelo i da su u žestokom takmičenju - analizira Bajrović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...