NA PAUZI - UŽIVAJTE: Uz ova 4 savjeta do zdravijeg sendviča

Gablec, marenda, užina. Kako god zvali toliko potrebnu pauzu na poslu, odnosno od posla, važno nam je da za vrijeme nje uživamo u zdravom, ukusnom i praktičnom obroku. Sve te naše želje stanu u jedan - sendvič.

  • Zdravlje

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 0

Legendu o nastanku sendviča vjerovatno dobro znate, kada je grof Montagu, "Earl of Sandwich", 1762. godine zatražio roast beef između dva komada kruha kako bi mogao istovremeno uživati u hrani i nastaviti kartati.

Praktično razmišljanje jednog čovjeka dovelo je do svojevrsne revolucije u prehrani, a sendvič je danas mnogo više od brzog i jednostavnog zalogaja. Između dvije kriške kruha, peciva, krekera pa čak i rajčice ili listova zelene salate stavljamo kulene i zimske kobasice, pileće i pureće šunke, omiljene sireve, hrskavo svježe povrće i slasne umake.

Rezultat je delicija vrijedna toga da napravimo pauzu što god radili. No, kada je riječ o sendviču kao obroku koji nosimo na posao, može li on stvarno biti zdrav? S našim idejama može! Umjesto odlaska u fast food ili pekaru, isprobajte ove savjete i uživajte u novom, ukusnom i nutritivno bogatom sendviču svaki dan.

Uz ova 4 savjeta do zdravijeg sendviča

Mudro birajte, pametno kombinirajte i svaki sendvič može biti, ako ne zdrav, onda barem zdravija verzija jela.

Prilikom slaganja sendviča za posao, imajte na umu da neki sendviči mogu stajati duže, neki kraće, a ljeti valja izbjegavati namirnice koje bi, nakon dugog stajanja mogle promijeniti teksturu cjelokupnog jela, kao što su to rajčice.

Radije ih ponesite na posao pa narežite netom prije jela...

Više na Coolinarika.com.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...