ČOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: „BiH je sveta zemlja, na svakom dijelu gdje je došla kap hrvatske krvi; Ovo je poruka svima koji su POMRAČENOG UMA..."

Izrazio je očekivanje da će Hrvati uspjeti očuvati legitimitet izaslanika u Domu naroda tako da ih dominantno bira hrvatski narod, a ne da budu izraz političke volje Bošnjaka.

  • Vijesti

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 25

"Povijesni su ovo izbori. Primarno za Bosnu i Hercegovinu, našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i za naš narod“, poručio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, na središnjem predizbornom skupu održanom u Mostaru.

-Ovo je poruka svima koji su pomračena uma.“Okrenite se budućnosti, zaboravite retoriku prošlosti, retoriku mržnje“, poručio je Čović.

„Bosna i Hercegovina je naša domovina, sveta zemlja, na svakom dijelu gdje je došla kap hrvatske krvi, naših najhrabrijih, najponosnijih sinova. Zbog njih nećemo ući u raspravu i sukobljavanje s takvim ideologijama. Nećemo komunicirati na razini primitivizma. Šaljemo poruku budućnosti. Svoja prava ćemo ostvariti političkim sredstvima, za to imamo dovoljno instrumanata, dovoljno prijatelja, nikad više nijedna žrtva, po nalogu onih iz Sarajeva ili bilo koje druge destinacije“, kazao je Čović, te dodao kako Hrvati na izazove najsnažnije mogu odgovoriti svojom brojnom izlaznošću na birališta. Dodajući kako se na ovim izborima glasa za očuvanje "konstitutivnosti Hrvata, svoju suverenost, ali i da imaju svoje legitimne političke predstavnike".

Izrazio je očekivanje da će Hrvati uspjeti očuvati legitimitet izaslanika u Domu naroda tako da ih dominantno bira hrvatski narod, a ne da budu izraz političke volje Bošnjaka. U tome je smislu uputio i poruku visokom predstavniku da se očekuje poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma i uloge triju konstitutivnih naroda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...