NESTVARNI HAALAND RUŠI SVE REKORDE: Pogledajte kako je City razmontirao gradskog rivala, navijači Uniteda su već na poluvremenu počeli napuštati stadion (VIDEO)

Nogometaši Manchester Cityja nanijeli su težak poraz Manchester Unitedu u velikom gradskom derbiju rezultatom 6:3. Briljirao je Erling Haaland.

  • Sport

  • 02. Okt. 2022  02. Okt. 2022

  • 0

Građane je u prednost doveo Phil Foden već u šestoj minuti susreta kada je pogodio nakon asistencije Bernarda Silve.

City je nastavio sa žestokim napadima, a onda je uslijedilo “ludih” deset minuta za tim Pepa Guardiole.

Haaland najprije postiže dva brza gola, oba na asistenciju Kevina De Bruynea (34. i 37. minut), da bi Phil Foden u 44. na asistenciju Haalanda postigao i drugi gol.

Već nakon prvog poluvremena, navijači Uniteda su počeli napuštati stadion. 

United je krenuo nešto življe u drugom dijelu, a gol Antonyja dao je nadu gostujućim navijačima da bi se Crveni đavoli mogli vratiti.

alt

Ipak, ispostavit će se da je taj pogodak samo razljutio domaćina pa je Haaland u 64. minuti nakon asistencije Gomeza kompletirao hat-trick. Bio je to njegov treći hat-trick od dolaska u Premier ligu i 14. gol za Manchester City na 8 utakmica.

Hat-trick je kompletirao i Phil Foden u 73. minuti, a Haaland upisao i drugu asistenciju na susretu.

alt

Poraz Uniteda do kraja je samo ublažio Anthony Martial sa dva pogotka (84. i 91. minut)

City je nakon ove pobjede drugi na tabeli Premiershipa sa 20 osvojenih bodova, dok je United 6. sa osam bodova manje.

NEVJEROVATNI HAALAND

Erling Haaland je već nakon osam kola ima isto het trikova u Premijer ligi kao Cristiano Ronaldo. Također, Haaland je het trikove postigao u posljednje tri domaće utakmice u nizu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...