I NIJE IM PRVI PUT: UEFA kažnjava Hrvatsku

Hrvatska je ranije već bila kažnjavana zbog ispada huligana, kako novčano, tako i zatvaranjem dijela tribina.

  • Šareni svijet

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 2

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je istragu oko nereda koji su izazvali hrvatski navijači u Beču na susretu Lige nacija.

Oko četrdesetak pristalica “vatrenih” su kupili ulaznice u sektoru u kojem su bili smješteni domaći navijači, a u jednom momentu su počeli da pale baklje, skandiraju protiv hrvatskog Saveza, da bi se na kraju potukli sa interventnom policijom, prenosi B92.

HNS nije imao nikakvu odgovornost, ali će UEFA, ipak, istražiti cijeli slučaj. Pored paljenja baklji i izazivanja nereda, hrvatski navijači su imali i rasističke ispade, skandirajući “cigani, cigani”.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...