MILE JE UČINIO SVE, ALI BILO JE UZALUD: Debakl na izborima doživio je bivši fudbaler i član SNSD-a…

U njegovoj izbornoj jedinici stanje se mijenja iz dana u dan, pa prema jučerašnjim nepotpunim rezultatima, on nije među “sretnim dobitnicima”.

  • Mini market

  • 07. Okt. 2022  

  • 0

Na izbornim listama stranaka za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlament BiH našao se i jedan broj bivših sportista, ali i glumaca, od kojih je samo jedan prošao, odnosno dobio dovoljan broj glasova da u naredne četiri godine obavlja dužnost poslanika u jednom od ova dva najviša zakonodavna tijela u BiH, piše „Glas“.

Jedini koji je dobio dovoljan broj glasova je Mladen Ilić, aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka, koji je prije par godina odlučio da okači fudbalske kopačke, napustio profesionalnu karijeru golmana koju je gradio u FK Krupa, Borcu iz Banjaluke i Kozari iz Gradiške i baci se u visoku politiku. Ilić, koji se nalazio na listi SNSD-a za NSRS u izbornoj jedinici tri, dobio je više od 13.000 glasova, odnosno 27 posto (tri puta više nego na lokalnim izborima 2020. godine), našavši se tako odmah iza doktora Vlade Đajića, a ispred aktuelnog ministra poljoprivrede Borisa Pašalića. Mladi Ilić, koji ima tek 26 godina, inače je sin poznatog biznismena i nekadašnjeg banjalučkog odbornika Draška Ilića.

Na listi SNSD-a u izbornoj jedinici četiri našlo se ime još jednog bivšeg fudbalera, koji je uspješno branio boje FK Modriča, Nurnberga, OFK Beograda... Riječ je o Petru Jeliću, sinu nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske, pokojnog Milana Jelića.

U njegovoj izbornoj jedinici stanje se mijenja iz dana u dan, pa prema jučerašnjim nepotpunim rezultatima, iako SNSD osvaja dva mandata, Jelić nije među “sretnim dobitnicima”, te bi u skupštinske klupe trebalo da zasjednu Igor Žunić i Denis Pijetlović.

Bivši fudbaler Nemanja Knežević, koji je u mlađim danima igrao za FK Slavija, Sutjesku i Radnik, našao se na listi koalicije Narodna partija Srpske - Darko Banjac - PUS - Prva SDS.

Podsjećanja radi, riječ je o sinu Srđana Kneževića, zloglasnog komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske “Bijeli vukovi”, koji je prije 24 godine ubijen pod još nerazjašnjenim okolnostima. On je osvojio tek 99 glasova, od čega 56 u rodnim Palama. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...