VUČIĆ NAKON SNIMKE IZ PRAGA: "Nisam dobio ni ručak, jadni su oni koji me zovu siroče"

"Kad napustite svoju zemlju u sedam ujutro i vratite se u ponoć, pritom nemate ni ručak ni bilo što slično, već sve vrijeme radite i borite se za interese svoje zemlje...", kaže Vučić.

  • Šareni svijet

  • 07. Okt. 2022  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon jučerašnjeg učestvovanja na summitu Europske političke zajednice u Pragu.

Naime, Twitterom se proširio video s događaja na kojem vidimo Erdogana, Orbana, Alijeva, Macrona i druge čelnike država kako srdačno razgovaraju u atriju praškog dvora, dok Vučić stoji sam, tipka po mobitelu i tek povremeno diže glavu. Predsjednik Srbije izjavio je da su "jadni oni koji ga nazivaju siroče".

"Kad napustite svoju zemlju u sedam ujutro i vratite se u ponoć, pritom nemate ni ručak ni bilo što slično, već sve vrijeme radite i borite se za interese svoje zemlje, onda vam oni kažu da ste tužni kao siroče i da vas niko neće. A vi dobijete čast govoriti na večeri i budete jedan od 10 sagovornika", rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

"Sjedio sam pored nositelja ideje Europske političke zajednice, to je bio Emmanuel Macron, francuski predsjednik. S jedne strane mu sjedi ukrajinski premijer iz jasnih razloga, a s druge strane sjedi predsjednik Srbije. A vi na sve to imate to za reći? Jadni su oni koji te stvari govore", dodao je.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...