"SRBIJU VODE OBIČNI ČETNICI I VELIKOSRPSKI HEGEMONISTI!"; HRVATSKI POLITIČAR U ZANOSU: "Građani Srbije će nastaviti osjećati posljedice onoga što su birali"

"Mi smo svoju golgotu što se tiče velikosrpskog hegemonizma prošli", kaže Penava.

  • Regija

  • 08. Okt. 2022  08. Okt. 2022

  • 1

Predsjednik hrvatske političke stranke "Domovinski pokret" Ivan Penava danas je na konferenciji za medije komentirao optužbe iz Srbije prema kojima je "Hrvatska odgovorna za obustavu snabdijevanja naftom".

Smatra kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić legitimno izabran predsjednik, te mu je žao što srpski narod bira predstavnike koji su ‘obični četnici, srpski hegemonisti’ kojima je Hrvatska glavni krivac za sve.

”Ono što mogu reći jest, da je Hrvatska imalo karakterna i da ima iole karakternu vlast, trebala je davno povući poteze u smislu kompenzacije pljačke u Đeletovcima dok je hrvatsko Podunavlje bilo okupirano, te nadoknaditi i potraživati ogromnu štetu za Spačvu, u korijenu posječene hrastove šume uokolo Vukovara, a čija je sirovina završila u Srbiji. Apsolutno mi se ne sviđa ono na što Srbija izgleda danas i kako i kakvu politiku vodi. To se ogleda i prema Crnoj Gori, i prema Bosni i Hercegovini, i prema Hrvatskoj, ali to su ipak unutrašnji problemi građana Srbije. Na svu sreću, puno manje će Hrvatska i hrvatski građani trpjeti posljedice takve politike. Mi smo svoju golgotu što se tiče velikosrpskog hegemonizma prošli, ali građani Srbije će nastaviti zapravo osjećati posljedice onoga što su birali”, zaključio je Penava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...