PROTESTI U BANJALUCI DOSTIGLI TAČKU USIJANJA: Slike ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, zastave Vučićevog SNS-a, spominje se "crvena banda" (VIDEO)

Iz policijska uprava Banjaluka kazali su kako se u parku Mladen Stojanović "okupilo oko 2.000 učesnika", kao i da "preduzimaju sve potrebne mjere i radnje koje se odnose na održavanje večerašnjeg javnog okupljanja u Banjaluci"

  • Politika

  • 09. Okt. 2022  

  • 10

Okupljanje pristalica opozicije u Banjoj Luci danas je počelo u Parku Mladen Stojanović, odakle je mirnom šetnjom nekoliko hiljada ljudi otišlo do Trga Krajine gdje su im se obratili predstavnici opozicije i Jelena Trivić, kandidat za predsjendika Republike Srpske, čiji glasovi su, kako tvrde, upisivani drugim kandidatima, a veliki broj glasačkih listića je proglašen nevažećim.

Iz policijska uprava Banjaluka kazali su kako se u parku Mladen Stojanović “okupilo oko 2.000 učesnika”, kao i da “preduzimaju sve potrebne mjere i radnje koje se odnose na održavanje večerašnjeg javnog okupljanja u Banjaluci”.

Na Trgu Krajine večeras su se mogle vidjeti slike osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, zastava Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, kao i zastave Repulike Srbije…

Tokom obraćanja predstavnika opozicionih stranaka, okupljana masa je uzvikivala “Mile lopove”, “Bando crvena”…

Na skupu opozicije u Banjaluci prisutnima se obratila i Jelena Trivić.

Trivić se okupljenim građanima kazala:

“Hvala svima što ste došli, hvala što ste zajedno s nama istrajni. Moramo se izboriti radi naše budućnosti, radi budućnosti djece. Ovo što vi poručujete je najveća poruka”.

Okupljenim na večerašnjem skupu opozicije u Banjaluci obratio se i lider PDP-a, Branislav Borenović. Borenović je u kratkom obraćanju kazao da su došli da se bore protiv izbornog lopovluka, mafije i korupcije.

“Rekao sam da će nas doći još više i došlo nas je još više da kažemo da je predsjednik RS Trivić”, kazao je Borenović i dodao:

“Mi se borimo protiv izbornog lopovluka, mafije i korupcije. Znamo da je ta korupcija uvod u korupciju u zdravstvu, pravosuđu i svakoj pori društva. Ovo je naša obaveza jer imamo vašu podršku. Vi ste dali ključnu poruku koja glasi “Mile, odlazi”.

“Uvjeren sam da ćemo uspjeti jer smo tražili od CIK-a novo brojanje glasova i to će narod dobiti. Narod zaslužuje istinu. Ići ćemo gdje god je potrebno da istina dobije svoj epilog”, dodaje Borenović i poručuje na kraju:

“Ovo se zove pobjeda naroda, hvala narode, ponosni smo na vas! Idemo do kraja, do slobode i do pobjede”.

“Banjaluka svijetli, Banjaluka je slobodna… Valjda su uspjeli da nas malo prebroje, treba im vremena”, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i naveo da treba da izvrne te vreće i da izbroje sve…

“Narodna volja je sveta”, kazao je Stanivuković i dodao da će istrajati zajedno sa Jelenom da se utvrdi da je Jelena predsjednik.

“Ko laže taj i krade. To im nećemo oprostiti”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i pozvao CIK da otvori vreće i izbroji glasove u njima.

“Nećete nas pokrasti ovaj put. Tražimo da se prebroje svi listići u vrećama”, kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović. On je rekao da nema odustajanja dok se ne dokaže istina. “Dosta je! Na vašim krilima poslaćemo ih u političku penziju, nema više krađe glasova”, kazao je.

“Od CIK-a sljedeće sedmice šetaćemo i do OHR-a… Natjeraćemo ih da rade po zakonu”, kazao je Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...