GRAĐANI PORUČILI DA NEĆE PRIHVATITI REZULTATE IZBORA: Dodikova žandarmerija bila spremna za razbijanje demonstranata (VIDEO)

Iako je režim sve pripremio i pokušao da spriječi da se protest građana zbog krađe izbora ne održi, narod je rekao svoje

  • Vijesti

  • 09. Okt. 2022  09. Okt. 2022

  • 2

Više desetina hiljada građana Republike Srpske večeras je održalo miran i dostojanstven skup u Banjaluci, sa koga je poručeno da neće dozvoliti krađu izbora i da traže ponovno brojanje glasova na biračkim mjestima.

Dok je bila mirna šetnja Banjalukom i dok je trajao skup na gradskom trgu u zgradama republičkih institucija nalazila se žandarmerija, spremna za razbijanje demonstranata, piše BN TV.

"Da se žandarmerija sakrila u banjalučkim podrumima", rekao je Darko Babalj tokom obraćanja građanima na Trgu Krajine.

Iako je režim sve pripremio i pokušao da spriječi da se protest građana zbog krađe izbora ne održi, narod je rekao svoje:

"Pokradeni smo, hoćemo istinu. Mile odstupi, odlazi - narod te neće više".

Upućen je zahtjev da se izvrši brojanje i uradi ekspertiza nevažećih listića.

Skup je protekao mirno i nije bilo potrebe za bilo kakvu intervenciju policije, koji su čekali naredbu u banjalučkim podrumima.

"Republike Srpske neće one koje su propadali nego one koji su odlikaši Da imamo predsjednika koji će dijeliti dobro i zlo sa narodom, koja neće krasti i prodavati javne resurse,.. Nećemo siledžije i batinaše, poručio je Vukota Govedarica (SDS). On je upitao zašto SIPA i policija ne istražuju one koji su krali glasove naroda...Zašto ne hapse batinaše u Doboju", kazao je on, naglašavajući da narod zna da je Jelena Trivić predsjednica. "Nećemo odustati dok se ne utvrdi istina", poručio je Govedarica..
  - Banjaluka svijetli, Banjaluka je slobodna... Valjda su uspjeli da nas malo prebroje, treba im vremena", kazao je gradonačelnik Banjaluke i naveo da treba da izvrne te vreće i da izbroje sve... "Narodna volja je sveta", kazao je Stanivuković i dodao da će istrajati zajedno sa Jelenom da se utvrdi da je Jelena predsjednik.    
 "Ko laže taj i krade. To im nećemo oprostiti",kazao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i pozvao CIK da otvori vreće i izbroji glasove u njima. 
 Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić kazao je da je Majevica rekla svoje, Jelena je predsjendik. "Izbrojte glasove, otvorite vreće", poruka je CIK BiH. 
 "Mile odlazi, Jelena je predsjednik", kazao je lider PDP-a Branislav Borenović, dodajući da se ovo zove pobjeda naroda. 
 Ovdje su hrabre Dobojlije, koje su rekle NE tiraniji", kazala je Olivera Nedić iz PDP-a, a građani su uzvikivali "Jelena, Jelena", Pobjeda pobjeda", "Mile lopove" 
 - Nećete nas pokrasti ovaj put. Tražimo da se prebroje svi listići u vrećama", kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović. 
 On je rekao da nema odustajanja dok se ne dokaže istina. "Dosta je! Na vašim krilima poslaćemo ih u političku penziju. nema više krađe glasova", kazao je.   
 Građani iz cijele Republike Srpske okupili su na drugom velikom protestnom skupu u Banjaluci, uprkos raznim opstrukcijama i blokadama koje im je režim priredio, Odlučni su, kako kažu, da brane narodnu volju i dignu glas protiv krađe glasova, što je režim uradio u izbornoj noći u kasnim satima.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...