OKRUŽNI SUD U DOBOJU POTVRDIO OPTUŽNICU: Pripadnik HVO-a Dražen Čičak osumnjičen za ratni zločin nad Srbima u Derventi

Optužnica protiv njega potvrđena je 30. septembra.

  • Hronika

  • 09. Okt. 2022  

  • 0

Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Dražena Čička /57/ za ratni zločin nad počinjen nad srpskim civilima u Derventi tokom maja 1992. godine, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj, prenosi Srna.

Optužnica tereti Čička da je, kao pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane, početkom maja 1992. godine u logoru koji se nalazio u zgradi Doma JNA u Derventi nanosio tjelesne povrede jednom civilu srpske nacionalnosti.

"Prilikom ispitivanja zatvorenika B.N, u prisustvu još dva pripadnika HVO-a, Čičak je srpskog civila vezao policijskim lisicama za radijator i oko dva sata udarao nogama, šakama, palicom i kundakom od pištolja po glavi, bubrezima i drugim dijelovima tijela, usljed čega je oštećeni izgubio svijest", navodi se u saopštenju.

Iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva navode da Čičak ima prijavljeno boravište na području Doboja, a da je nastanjen u Zagrebu.

Optužnica protiv njega potvrđena je 30. septembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...