IZVRSNA UTAKMICA REPREZENTATIVCA BiH: Luka Garza tokom zadnje četvrtine ubacio 15 poena za pobjedu "Minnesote" protiv "LA Lakersa" (VIDEO)

Garza je ubacio 3 trojke iz 4 pokušaja i bio je drugi najbolji strijelac svoga tima, odmah iza Naza Reida (22.poena, 13 sk.)  

  • Sport

  • 13. Okt. 2022  13. Okt. 2022

  • 0

Luka Garza, bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac, imao je sjajnu večer nastupajući za svoj novi klub "Minnesota Timbervolves" koji su savladali "Los Angeles Lakerse" 118-113 u predsezonskoj utakmici uoči početka NBA Lige.

Garza je ušao u posljednjoj četvrtini i za 12 minuta provedenih na parketu ubacio 15 poena uz 4 skoka, od kojih jedan ključni u posljednjim sekundama meča.

Garza je ubacio 3 trojke iz 4 pokušaja i bio je drugi najbolji strijelac svoga tima, odmah iza Naza Reida (22. poena, 13 sk.)  

Kod domaćih "Lakersa" najbolji je bio LeBron James sa 25 poena i 11 skokova, te najavio još jednu svoju veliku sezonu.

Luka Garza je ovog ljeta u "Minnesotu" stigao iz "Detroit Pistonsa" gdje prošle godine nije dobio pravu priliku. Pred njim je veliki izazov jer će se morati izboriti za minutažu pored dvojice sjajnih centara Francuza Rudyja Goberta i još jednog All Stars igrača Karla-Anthonyja Townsa.

Nova sezona NBA lige počinje 18. oktobra.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...