BURNO U VUKOVARU NAKON DOLASKA PATRIJARHA PORFIRIJA: "Ta crkva dozvolila je sebi da proklamira jednog radikalnog četnika u liku i djelu Vojislava Šešelja, osuđenog haškog zločinca..."

"Umjesto vjere, ljubavi i ekumenizma, doživjeli smo isključivo istinsku nepatvorenu refleksiju srpske hegemonije", izjavio je Penava.

  • Regija

  • 16. Okt. 2022  

  • 5

Dolazak patrijarha Porfirija u Vukovar komentirao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

- Dolazak bilo koga ispred Srpske pravoslavne crkve, nakon što je ta crkva sebi dozvolila da proklamira jednog radikalnog četnika u liku i djelu Vojislava Šešelja, osuđenog haškog zločinca, govori dovoljno samo za sebe.

S tim činom, barem što se mene osobno tiče napravila je jedan korak u krivom smjeru. Napravljen korak u krivom smjeru definitivno je crta koju ja osobno, a vjerujem i veliki broj Hrvata, ne možemo prijeći. O tome su trebali voditi računa ljudi koji bi trebali biti od vjere i duha.

Trebali su biti puno produhovljeniji i mudriji. Te brade duge su trebale ipak značiti i simbolizirati nekakvu mudrost, prosvijetljenost, a nažalost, doživjeli smo ponovno u realizaciji Srpske pravoslavne crkve - umjesto vjere, ljubavi i ekumenizma, isključivo istinsku nepatvorenu refleksiju srpske hegemonije, izjavio je Penava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...