VULIN ODGOVORIO NA PROZIVKE: "Veća je nepoznanica kako je Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod..."

„Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji", kazao je on.

  • Regija

  • 17. Okt. 2022  17. Okt. 2022

  • 1

U saopštenju na memorandumu MUP-a Aleksandar Vulin, ministar policije, odgovorio je na navode Zorane Mihajlović, ministrice energetike, koja TVRDI da Srbija treba da se opredijeli na proevropsku stranu, za razliku od njegovih javnih stavova da Srbiji nije mjesto u EU.

„Znam da je gospođa Mihajlović nervozna, jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović”, navodi se u Vulinovoj pisanoj izjavi.

„Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju”, dodaje se.

“Moj stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i nije se menjao od mojih političkih početaka. Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala članVlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije”, smatra ministar Vulin.

„Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji. A što se tiče izlaska na izbore, pozivam gospođu Mihajlović na bilo koje izbore, samo pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić”, poručio je Vulin i dodao:

„U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put”.

SlJedeće sedmice očekuje se izbor nove vlade Ane Brnabić, kako piše portal Danas.rs, rnabić, tako da su tehnički gledano, i Vulin i Mihajlovićeva odlazeći ministri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...