I VIŠE NEGO ZASLUŽENO: Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu! (FOTO)

Zabio je 50 golova u sezoni, od čega 15 u Ligi prvaka. nagradu mu je dodijelio Zinedine Zidane.

  • Sport

  • 17. Okt. 2022  17. Okt. 2022

  • 0

Karim Benzema osvojio je nagradu Zlatna lopta, koju svake godine najboljem nogometašu svijeta dodjeljuje svjetski poznati sportski list France Football.

Benzema je bio najveći favorit za osvajanje ove nagrade. Bio je najbolji strijelac i igrač Real Madrida u pohodu na naslove prvaka Europe i Španije. Zabio je 50 golova u sezoni, od čega 15 u Ligi prvaka. Nagradu mu je dodijelio Zinedine Zidane.

Thibaut Courtois proglašen je najboljim golmanom. Nogometaš Barcelone Gavi osvojio je nagradu Kopa za najboljeg mladog nogometaša na svijetu. Sadio Mane prvi je u povijesti dobio nagradu Socrates, za doprinos nogometaša zajednici, a titulu najbolje nogometašice na svijetu obranila je Alexia Putellas. Nagradu za najboljeg strijelca dobio je Robert Lewandowski, drugu godinu zaredom. Manchester City proglašen je najboljim klubom godine.

Nagrade France Footballa

Najbolji igrač: Karim Benzema
Najbolji mladi igrač: Gavi
Najbolja nogometašica: Alexia Putellas
Nagrada Socrates: Sadio Mane
Najbolji strijelac: Robert Lewandowski
Najbolji golman: Thibaut Courtois
Najbolji klub: Manchester City

Poredak izbora za Zlatnu loptu

1. Karim Benzema
2. Kevin De Bruyne
3. Sadio Mane
4. Robert Lewandowski
5. Mohamed Salah
6. Kylian Mbappe
7. Thibaut Courtois
8. Vinicius Junior
9. Luka Modrić
10. Erling Haaland

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...