VUČIĆEV KLAUN ALEKSANDAR VULIN: "EU za greške na Balkanu može da krivi samo sebe, ruske propagande ovdje nema"

Prema njegovim riječima, kao što u Srbiji nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima, ističe, dostojanstvene samostalne politike, onog što Evropska unija ne vodi.

  • Regija

  • 22. Okt. 2022  22. Okt. 2022

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Evropska unija za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe, objavljeno je na sajtu MUP-a Srbije.

On je rekao da evropski poslanici koji osuđuju Srbiju i traže od nje da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji, o Srbiji znaju koliko i o samostalnoj državnoj politici, odnosno, kako je rekao - ništa.

"Nisu za sve veću nepopularnost Evropske unije u Srbiji krive "lažne vijesti", već su zaslužne prave vijesti o politici uslovlјavanja, ucjenjivanja i prijetnji Evropske unije prema Srbiji. Tražiti od Srbije da za ideju o neizvjesnom članstvu prizna Kosovo, napusti Republiku Srpsku i uvede sankcije Rusiji, a očekivati da se sa time Srbija i njeni građani slože je kao očekivati da žrtva plјačke bude na strani plјačkaša, moguće je, ali se takav poremećaj liječi. Evropska unija za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe, a ne rusku propagandu koje u Srbiji sigurno nema", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, kao što u Srbiji nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima, ističe, dostojanstvene samostalne politike, onog što Evropska unija ne vodi.

"Pa je zato brani i Srbiji i prijeti da će sloboda izbora Srbije biti kažnjena", rekao je Vulin, prenosi Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...