O NJEMU BRUJI ŠPANIJA: Postigao pogodak za izjednačenje, a već nekoliko sekundi kasnije morao je napustiti teren, suigrači u šoku... (VIDEO)

Domaćini su ipak uspjeli doći do pobjede u samoj završnici utakmice.

  • Šareni svijet

  • 24. Okt. 2022  

  • 0

Utakmica 11. kola španjolskog prvenstva između Villarreala i Almerije (2:1) ispisala je nesvakidašnji scenarij. Veznjak domaćina Alejandro Baena u 56. minuti postigao je pogodak za izjednačenje, a već nekoliko sekundi kasnije morao je napustiti teren.

Vogometaš iz Girone posuđen Villarrealu početkom drugog dijela zaradio je žuti karton zbog oštrog starta, a druga opomena, odnosno isključenje, uslijedilo je nekoliko minuta kasnije zbog - proslave pogotka. Baena je podigao majicu preko glave da bi otkrio podmajicu s natpisom "Hvala na svemu, Llaneza".

Bila je to poruka u čast preminulom dopredsjedniku kluba Joseu Manuelu Llanezi, koji je u petak izgubio bitku s leukemijom. Villarreal ga je u obraćanju javnosti na dan smrti nazvao jednim od ‘arhitekata kluba‘.

Glavni sudac Ricardo De Burgos to nije želio tolerirati i pokazao je drugi žuti karton šokiranom Baeni, koji mu je frustrirano pokazivao da je samo prebacio majicu preko glave, a ne skinuo dres. No, De Burgos nije razmišljao dvaput.

Situacija je dodatno rasplamsala strasti, pa je dvije minute kasnije i rezervni igrač "Žute podmornice" Manuel Morlanes pocrvenio na klupi. Domaćini su ipak uspjeli doći do pobjede u samoj završnici preko Nicolasa Jacksona (90+4).

Pogodak i isključenje Alexa Baene pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...