EKSPLOZIJE ODJEKIVALE GLAVNIM GRADOM SIRIJE: "Izraelski neprijatelj je izveo zračnu agresiju..."

Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH), nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu, rekao je da su Izraelci napali ciljana mjesta u blizini međunarodne zračne luke u Damasku.

  • Svijet

  • 27. Okt. 2022  

  • 0

Izrael je izveo napad u blizini Damaska ​​u četvrtak ujutro, što je treći takav napad u manje od sedam dana, saopćilo je sirijsko ministarstvo odbrane.

"Izraelski neprijatelj izveo je zračnu agresiju iz smjera okupiranih palestinskih teritorija gađajući nekoliko lokacija u blizini Damaska", saopćilo je sirijsko ministarstvo odbrane.

Eksplozije su se čule u glavnom gradu Sirije u noći sa srijede na četvrtak, a sirijska protuzračna odbrana presrela je nekoliko projektila, dodalo je ministarstvo, ne navodeći pojedinosti o ciljevima, ali je priznalo da je u udarima nastala materijalna šteta.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH), nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu, rekao je da su Izraelci napali ciljana mjesta u blizini međunarodne zračne luke u Damasku.

 

Ostaje nejasno jesu li mete bili položaji sirijske vojske ili proiranski borci.

Otkako je 2011. u Siriji izbio građanski rat, Izrael je izveo stotine napada protiv svog sjevernog susjeda, ciljajući snage sirijske vlade kao i njihove saveznike koje podržava Iran ili borce Hezbollaha.

Izrael je u ponedjeljak izvršio napad u blizini Damaska, ranivši jednog vojnika, tri dana nakon što je gađao sirijske vojne lokacije u blizini zračne luke.

Izrael rijetko komentira napade u Siriji, ali ih je u nekoliko navrata opravdavao potrebom da spriječi iranske snage da se utabore u blizini svojih granica.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...