UKRAJINSKI BORCI OSVOJILI STRATEŠKI VAŽNU AUTOCESTU: Guverner Luhanske oblasti se obratio naciji...

Smatra da je to pokušaj da područje učine nenastanjivim.

  • Evropa

  • 29. Okt. 2022  29. Okt. 2022

  • 1

Strateški važna autocesta u Luganskoj oblasti gotovo je pod potpunom kontrolom Ukrajine - poručio je guverner Luhanske oblasti Sergij Haidai, misleći na autocestu Svatove-Kreminna. Haidai je u televizijskom obraćanju rekao kako se nada da će fotografije i videozapisi snimljeni iz dijelova Luganske oblasti koje je Ukrajina tek oslobodila biti objavljeni sljedeće sedmice.

Volodimir Zelenski ustvrdio je da ruske snage u okupiranoj ukrajinskoj regiji Herson sudjeluju u masovnoj krađi medicinske opreme i vozila hitne pomoći. Smatra da je to pokušaj da područje učine nenastanjivim.

- Okupatori su odlučili zatvoriti medicinske ustanove u gradovima, oduzeti medicinsku opremu, vozila hitne pomoći, sve. Vrše pritisak na liječnike koji su još ostali da se presele na teritorij Rusije. Pokušavaju učiniti regiju Herson ničijom zemljom - kazao je Zelenski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...