POTEZ KOJI JE UZNEMIRIO VUČIĆA: Kosovo povećava budžet za vojsku za 20 posto

Vlada Republike Kosovo je na zasedanju usvojila i Nacrt zakona o budžetu za 2023. godinu koji iznosi tri milijarde i 212 miliona eura.

  • Regija

  • 29. Okt. 2022  

  • 0

"Ministarstvo odbrane Republike Kosovo i Kosovske sigurnosne snage dobit će sljedeće godine 123 miliona eura budžetskih sredstava, što je za 20 posto više nego ove godine", rekao je ministar finansija Republike Kosovo Hekuran Murati.

Na konferenciji za novinare Murati je podsjetio je da budžet za 2022. godinu za Kosovske sigurnosne snage (KSS) iznosi 102 miliona eura.

"Budžet za KSS bit će 123 miliona eura. To predstavlja povećanje od 20 posto u odnosu na budžet za tekuću godinu", rekao je Murati.

Vlada Republike Kosovo je na zasedanju usvojila i Nacrt zakona o budžetu za 2023. godinu koji iznosi tri milijarde i 212 miliona eura. Kurti je rekao da će iz budžeta oko 750 miliona eura biti izdvojeno za plate i zarade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...