ZA NOVOG KRALJA OVO NIJE MOGLO DOĆI U GORE VRIJEME: Memoari princa Harryja uzdrmat će cijelu kraljevsku porodicu

Naslov dolazi od izraza "The heir and spar"‘ ili "nasljednik i rezerva", a odnosi se na osobu koja je sljedeća u nasljednom redu. U ovom slučaju trenutni nasljednik je princ William, a ‘rezerva‘ je princ Harry.

  • Show

  • 29. Okt. 2022  

  • 0

Posljedice dugoočekivane knjige princa Harryja bit će dalekosežne i vrlo destruktivne, kaže kraljevski autor Richard Fitzwilliams za Daily Mail.

Nedavno je objavljeno da će se knjiga zvati "Spare" te da će izaći 10. januara sljedeće godine.

Naslov dolazi od izraza "The heir and spar"‘ ili "nasljednik i rezerva", a odnosi se na osobu koja je sljedeća u nasljednom redu. U ovom slučaju trenutni nasljednik je princ William, a ‘rezerva‘ je princ Harry.

Prema Fitzwilliamsu, naslov knjige je ‘senzacionalan‘ te implicira da Harry nije bio cijenjen i da se nije osjećao kao da je u središtu događaja.

Penguin Random House je u svom saopćenju za javnost opisao knjigu kao sirovo i nepokolebljivo iskrenu, a Fitzwilliams vjeruje da je Buckinghamska palača izrazito zabrinuta zbog nje, pogotovo jer se pojavljuje u prvim mjesecima vladavine kralja Charlesa III.

"Sigurno će biti intervjua, ekranizacije i beskrajnih špekulacija o ovim memoarima", kaže kraljevski autor.

Mark Borkowski, pisac i stručnjak za promociju, također tvrdi da će šteta za kraljevsku porodicu biti velika.

"Charles bi tako mogao odlučiti ne dati titulu princa i princeze njihovoj djeci, pa čak i povući njihove titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa", smatra Borkowski i upozorava da kraljevska porodica očekuje najgore.

"Za novoga kralja, koji još uvijek planira svoju krunidbu, ovo nije moglo doći u gore vrijeme", dodaje, prenosi Jutarnji.hr.

Charlesova službena ceremonija krunidbe održat će se 6. maja 2023., tačno na četvrti rođendan Harryjeva i Meghanina sina Archieja pa su tako korisnici društvenih mreža počeli sumnjati kako je taj datum namjerno odabran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...