NOVI ŠOK, PROBLEMI I SA CAMILLOM: Charlesova supruga NE MOŽE VIŠE, obustavlja dužnosti - ovo je RAZLOG

Supruga kralja Charlesa kraljica Camilla iscrpljena je od službenih dužnosti, ne može da nastavi istim tempom, u kontinuitetu. Ona je preuzela veliki dio obaveza nakon vijesti o bolesti njenog supruga.

  • Evropa

  • 03. Mar. 2024  

  • 0

Gdje je jedna muka, tu je i druga, iza ugla. Tako je makar u slučaju britanske kraljevske porodice pa se sada saznaje da su problemi zadesili i kraljcu Camillu nakon što je prije mjesec dana Buckinghamska palača saopćila da Charles III boluje od raka, a nešto prije toga i da je imao operaciju zbog benignog povećanja prostate u istoj bolnici u Londonu gdje je 16. januara Kate Middleton imala operaciju abdomena, prenosi Blic.

Supruga kralja Charlesa kraljica Camilla iscrpljena je od službenih dužnosti, ne može da nastavi istim tempom, u kontinuitetu. Ona je preuzela veliki dio obaveza nakon vijesti o bolesti njenog supruga. 

Obavila je 13 dužnosti nakon dijagnoze o raku, na događajima gdje je trebalo oboje da se pojave. U to spada i angažman za 14. februar u Grovesnor House u Londonu, koji je bio posvećen Williamu Shakespeareu, čiji je Charles veliki obožavalac.

Camilla se u javnosti pojavljivala sa osmijehom na licu, a bila je predstavnica dvora i na nedavnoj komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II, u Winsdoru.

Kraljica Camilla sutra putuje u inostranstvo i pauzirat će ove nedjelje od dužnosti, a naći će vremena i za porodicu, piše Daily mail.

Vratit će se dužnostima 11. marta na proslavi Dana commonwealtha u Londonu, a Charles će se tada obratiti javnosti video-porukom. Poznata autorka Ingrid Sevard rekla je za The Sun da je kralj insistirao da se njegova supruga odmori:

"On vidi da je ona iscrpljena. Camilla je najviše bila posvećena brizi o zdravlju svog supruga, ali je također bila ta koja je morala da se suoči sa pretrpanim rasporedom kraljevskih angažmana i željela je da bude uz njega i Kate dok oboje imaju zdravstvenih problema. Ona svakako zaslužuje odmor i relaksaciju".

  alt

Camilla je najstarija članica dvora koja se bavila službenim dužnostima, a kralj se bavio crvenim kutijama (papirologijom) kao i drugim obavezama dok traje njegovo liječenje. Kako je prošle nedjelje istakao stručnajk Ričard Ki, kraljevska porodica ima veliki problem jer su samo četiri njena radna člana mlađa od 70 godina.

Princ William nastavlja sa angažmanima, kao i vojvoda i vojvotkinja od Edinburga, piše Daily mail. Podsjetimo, očekuje se da će oporavak Kate Middleton trajati do Uskrsa, što će zavisiti od savjeta ljekara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...