CIK BiH POTVRDIO: Haris Silajdžić zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, štampao je...

Bilo kako bilo, Silajdžić će u naredne četiri godine biti zastupnik u Parlamentu FBIH, unatoč malim izgledima uoči samih izbora.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2022  03. Nov. 2022

  • 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila je rezultate Općih izbora u BiH održanih 2. listopada. Nakon objave rezultata, političke partije bi trebale krenuti u proces formiranja vlasti na svim razinama.

Nekoliko je zanimljivih činjenica vezanih za protekle izbore. Kao jedno od iznenađenja je ulazak u Parlament FBIH, anonimnog političara iz Sarajeva, ali zvučnog imena.

Njegovo ime je Haris Silajdžić , bio je 6. na listi Stranke za BIH za Parlament FBIH u Izbornoj jedinici 7. On je na listi pretekao nosioca Enesa Husejnovića favorita Stranke za BIH, kao i Senada Čelju koji je također dobro kotirao unutar same stranke.

Silajdžić je osvojio 2.635 glasova, osam glasova više od spomenutog Čelja.

alt

Haris Silajdžić je, kako javlja Ljudski.ba , izradio stotine vizitkarti s imenom i prezimenom te brojem na listi, ali bez fotografije, te je na taj način unio konfuziju unutar biračkog tijela.

Bilo kako bilo, Silajdžić će sljedeće četiri godine biti zastupnik u Parlamentu FBiH, unatoč malim izgledima uoči samih izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...