SPOJIO NESPOJIVO: Direktor Granične policije BiH Zoran Galić opet na okupljanju "političke obitelji HDZ'"

Nije ovo prvi put da Galić vrlo otvoreno dokazuje da je politički direktor HDZ-a u policijskim foteljama!

  • Mini market

  • 05. Nov. 2022  

  • 3

U Zagrebu je jučer  održana resorna koordinacija HDZ-a Hrvatske i HDZ-a BiH na kojem je, kako se navodi u stranačkom saopćenju, istaknuta podrška hrvatskih stranaka što skorijem formiranju vlasti na svim nivoima u BiH, piše Patrija.

Među političkim predstavnicima i Zoran Galić, direktor  Granične policije, koji čeka imenovanje na novu poziciju u SIPA-i, tačnije za imenovanje zamjenika direktora SIPA-e.

Nije ovo prvi put da Galić vrlo otvoreno dokazuje da je politički direktor HDZ-a u policijskim foteljama!

Tako se i prošle godine pojavio na Kupresu gdje su HDZ BiH i Dragan Čović održali Klauzuru kojoj su prisustvovali “dužnosnici političke obitelji”. 

Zakon o policijskim službenicima BiH je vrlo jasan i precizan i nalaže da će se “policijski službenik uvijek uzdržavati od javnog ispoljavanja političkih uvjerenja, a od javnog ispoljavanja vjerskih uvjerenja dok je na dužnosti.”

Član 38 “Nespojivost” precizira da policijski službenik ne može zauzimati položaj, obavljati funkciju ili aktivnost koji su nespojivi sa njegovim službenim dužnostima, a posebno:

“Ne može biti član političke stranke niti slijediti uputstva političkih stranaka niti u policijskoj uniformi prisustvovati skupovima političkih stranaka ili drugim političkim skupovima, osim ukoliko je na dužnosti”.

Istina je da Galić nije bio u policijskoj uniformi, ali samo njegovo prisustvo političkom skupu kompromituje poziciju direktora državne policijske agencije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...