SPECIJALNI PREDSTAVNIK NJEMAČKE VLADE ZA BALKAN MANUEL SARRAZIN: "Kosovo je upravu ali..."

Za njega nema dileme čija je pozicija u ovom trenutku ispravna.

  • Regija

  • 05. Nov. 2022  

  • 0

Manuel Sarrazin, specijalni predstavnik njemačke vlade za zapadni Balkan, govorio je o odluci Vlade Kosova da rok za registraciju tablica provede u tri faze.

On je ponovio da je principijelan stav Vlade Kosova po ovom pitanju ispravan, ali je rekao da je dobro da stranke budu fleksibilne po tom pitanju, što je Sarrazin rekao da treba shvatiti veoma ozbiljno, prenosi Politicki.ba.

"Situaciju sa registarskim tablicama bih shvatio vrlo ozbiljno, iako se Nijemcima to možda ne čini, ali ima i mnogo stvari u pozadini. Rješenje se mora tražiti pridržavajući se principa, ali prihvatajući da to nije problem već stvar principa – fleksibilnost volja da se konačno pokaže politička snaga, a ne slabost“, rekao je Sarrazin za BBC na srpskom jeziku.

Za njega nema dileme čija je pozicija u ovom trenutku ispravna.

"Principijelni stav u vezi sa tablicama Vlade Kosova je ispravan i ja bih ih pozvao da pokažu više fleksibilnosti u sprovođenju principa jer ponekad dobijete više ako ste fleksibilni", poručio je.

Međunarodni predstavnici EU i SAD nedavno su pozvali Vladu Kosova da odloži rok za promenu registarskih tablica za 10 mjeseci, kako bi što bolje pripremili proces, što vlasti u Prištini trenutno ne prihvataju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...