UKRAJINCI NAJAVLJUJU SILOVITE UDARE: "Gađat ćemo lokacije u Rusiji s kojih se lansiraju..."

- Mislim da i vrh vojske i naši partneri rade na ovom pitanju, tražeći učinkovite načine suprotstavljanja ovim novim prijetnjama - rekao je Ihnat na konferenciji za medije. 

  • Evropa

  • 08. Nov. 2022  08. Nov. 2022

  • 2

Jurij Ihnat, glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga, rekao je na konferenciji za medije u Kijevu da bi Ukrajina mogla gađati  iranske projektile na njihovim lansirnim mjesta, koja se nalaze duboko unutar Rusije, objavili su ukrajinski mediji. 

- Moramo ih nekako uništiti, vjerojatno s mjesta na kojem se lansiraju, zato što nemamo učinkovitih sredstava za borbu protiv balističkih projektila, osim njihovog fizičkog uništenja u fazi lansiranja - objasnio je Ihnat. 

Dodao je da iranske rakete imaju "domet od 300 do 700 kilometara, što u principu neće biti ništa novo za Ukrajinu, jer su Iskanderi ruske proizvodnje korišteni u agresiji na Ukrajinu od prvog dana rata".

- Mislim da i vrh vojske i naši partneri rade na ovom pitanju, tražeći učinkovite načine suprotstavljanja ovim novim prijetnjama - rekao je Ihnat na konferenciji za medije. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...