"SB" NA LICU MJESTA: Bingo otkrio iznos plate uposlenika u trgovini i najavio isplatu pomoći svojim radnicima u cijeloj BiH

- Ponosni smo na činjenicu da naši uposlenici imaju najviša prosječna primanja u oblasti tradicionalne trgovine u BiH, koja u prosjeku iznose 1.040 maraka neto te 1.429 maraka bruto. Ove godine smo uposlenicima isplatili 350 maraka regresa i uz ovih 1.080 maraka koje ćemo sutra isplatiti, to je praktično i više od 13 plaće za naše radnike – kazao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Bingo.

  • Ekonomija

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 2

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group koja zapošljava skoro devet hiljada radnika, na pres konferenciji najvalia je isplatu 1.080 maraka svakom zaposlenom po preporuci  Vlade Federacije BiH.

- Sutra će na račune naših uposlenika, koji su sa nama duže od šest mjeseci i nastavljaju graditi kompaniju, njih skoro devet hiljada dobit će po 1.080 maraka finansijske pomoći. To znači da će Bingo kao grupacija uplatiti skoro 10 miliona maraka na nivou cijele države Bosne i Hecegovine – izjavila je na pres konferenciji Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group, naglašavajući da ovaj iznos uključuje i dio pripadajućih poreze na 1.080 u prodajnim objektima i pogonima u entitetu Republika Srpska i Brčko distriktu.

O unapređenju uvjeta rada u Bingo trgovinama govorio je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Bingo.

- Ponosni smo na činjenicu da naši uposlenici imaju najviša prosječna primanja u oblasti tradicionalne trgovine u BiH, koja u prosjeku iznose 1.040 maraka neto te 1.429 maraka bruto. Ove godine smo uposlenicima isplatili 350 maraka regresa i uz ovih 1.080 maraka koje ćemo sutra isplatiti, to je praktično i više od 13 plaće za naše radnike – kazao je Ibrahimović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...