RASULO U PUTINOVIM REDOVIMA: Rusi iz Hersona bježe glavom bez obzira, ostavljaju svoje ranjenike...

Jučer je Rusija potvrdila da je povlačenje počelo, a Ukrajina je otad oslobodila više od 10 naselja u Hersonskoj oblasti.

  • Evropa

  • 11. Nov. 2022  11. Nov. 2022

  • 1

Ruski vojnici ostavljaju svoje ranjene suborce dok bježe iz ukrajinskog grada Hersona, objavio je danas britanski list The Daily Telegraph. Nikolaj, ukrajinski vojnik koji sudjeluje u borbama u toj regiji, dao je izjavu za taj list.

"Vidimo povlačenje Rusa na pozicije koje su bolje utvrđene. No u nekim naseljenim mjestima se još uvijek bore", rekao je ukrajinski vojnik te dodao: "Povlače se jer trpe gubitke, i to jako teške. Za sobom ne ostavljaju samo mrtva tijela svojih vojnika nego i ranjene suborce."

Podsjetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu prije dva dana naredio je povlačenje ruskih snaga iz grada Hersona. Jučer je Rusija potvrdila da je povlačenje počelo, a Ukrajina je otad oslobodila više od 10 naselja u Hersonskoj oblasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...