ŠTETA VEĆA OD 10.000 EURA: Bračni par iz Bosne i Hercegovine uz pomoć "specijalnog cekera" pljačkao prodavnice širom Slovenije

Policija je uhapsila muškarca i ženu, a istražni sudac odredio im je pritvor.

  • Hronika

  • 11. Nov. 2022  11. Nov. 2022

  • 1

Bračni par, oboje državljani Bosne i Hercegovine, krao je razne proizvode iz trgovina u Sloveniji i oštetio trgovine za oko 10.000 eura.

Policija je uhapsila muškarca i ženu, a istražni sudac odredio im je pritvor. Policija je predložila i protjerivanje iz zemlje, no prijeti im i osam godina zatvora.

Velenjski policajci su krajem prošle sedmice istražnom sucu priveli 47-godišnjaka i 42-godišnjakinju, oboje državljane BiH, koje sumnjiči za počinjenje više teških krađa.

Kako je pojašnjeno u Državnom tužiteljstvu u Celju, osumnjičeni su posljednjih mjeseci krali po trgovinama diljem zemlje. U julu su iz trgovine u Ljubljani ukrali nekoliko kupaćih kostima, vrijednih nešto manje od 600 eura. U augustu su u Velenju ukrali više različitih kozmetičkih proizvoda u vrijednosti većoj od 4.000 eura, a u istom mjesecu su nastavili s krađama u Sežani, Novoj Gorici i Ljubljani.

U Sežani i Novoj Gorici iz dvije trgovine ukrali su kozmetičke proizvode vrijedne oko 2.800 eura, a iz trgovine u Ljubljani skupu odjeću vrijednu više od 1.500 eura. Krajem septembra iz sportske trgovine u Ljubljani ukradene su još dvije ženske jakne vrijedne više od 600 eura.

Policijska uprava Celje priopćila je da su osumnjičenici pljačkali uz pomoć posebno prilagođenog “cekera” koji onemogućuje aktiviranje alarma ili su na druge načine odvlačili pažnju trgovaca i odnosili stvari iz trgovina. Prema dosad prikupljenim podacima, svojim su radnjama razne trgovine oštetili za najmanje 9.500 eura.

“Istražni sudac oboma je odredio pritvor. Prijeti im kazna do osam godina zatvora. Za oboje smo predložili i sporednu sankciju – protjerivanje stranca iz zemlje”, pojasnili su u policiji piše RadioSarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...